Kirjekokoiset tilaukset (Posti): 2 arkipäivää, paketit: 1-3 arkipäivää

< muut Kukat ja perhoset
prev
  • kuva
  • kuva
  • kuva
  • kuva
  • kuva
  • kuva
next
Koristepitsimuotti Olivia
Tuote on loppu, toistaiseksi ei tilattavissa!

9,90€
josta SOS-lapsikylälle 0.45€

Koristepitsimuotti Olivia on silikonista valmistettu pitsimuotti, joka koostuu pitsinauha- ja perhosmuoteista. Koristepitsi Olivialla teet koristeita helposti vaikka lasten kanssa, koska koristeiden valmistus on nopeaa ja perhospitsiä pystyvät irrottamaan myös pienet sormet. Perhosmuotilla teet esimerkiksi kuppikakkujen päälle yksilölliset koristeet, koska jokainen perhonen on hieman erilainen ja pitsinauha sopii vaikka prinsessakutsujen syötäviksi käsirenkaiksi kunhan kiinnityksen tekee huolella.
Silikoni on materiaalina kestävä ja helppo puhdistaa käytön jälkeen.

Pitsiainesta, jota muotin lisäksi tarvitset, myyvät leivonta-alan erikoisliikkeet.


Huomioitavaa tuotteesta Koristepitsimuotti Olivia


MITAT:pituus 18,7cm, leveys 6,9cm ja paksuus 0,3cm.

Koristepitsi, kakkupitsi, pitsimatto, reunapitsi, silikonipitsi…rakkaalla lapsella on monta nimeä. Niin myös koristeluun tarkoitetuilla pitsimuoteilla, jotka ovat saavuttaneet huippusuosion kotileipureiden keskuudessa.
Koristepitsillä viimeistelet kakut ja leivonnaiset helposti ja taidokkaasti. Pitsimuotin käyttö on helppoa pienen harjoittelun jälkeen jopa perheen pienimmille leipureille.

Vinkkejä koristepitsin käyttöön ja valmistukseen:

- Valmista kerralla useampi koristepitsi, koska pitsit säilyvät muovipussissa useita kuukausia ja voit säilyttää ylimääräiset seuraavaa leivontakertaa varten.

- Valmis pitsiaines säilyy jääkaapissa noin 1viikon, joten voit tehdä pitsejä useampana peräkkäisenä päivänä. Pitsin valmistus vie aikaa vain muutaman minuutin, kunhan tietää mitä tekee.

- Jokainen pitsimuotti on hieman erilainen. Mitä pienempi kuvio ja ns. ohuempi pitsi, sen haastavampi se on myös tekijälleen, joten valitse etenkin lasten kanssa leipoessasi aluksi suurikuvioisempi ja syvempi pitsimuotti.

- Kun löydät pitsiaineelle ja valitsemallesi muotille oikean kuivumislämpötilan ja ajan uunissa, koristeiden valmistus on todella nopeaa ja helppoa. Aluksi pitsikoristeiden valmistus voi tuntua haastavalta, jos pitsiaines on liian kuivaa ja lohkeilee irrottaessa sitä muotista. Tai vastaavasti liian märkää, jolloin se katkeilee ja jää osittain kiinni muottiin. Valmiin pitsikoristeen oikean koostumuksen oppii nopeasti näkemään ja tuntemaan myös muottia käsiteltäessä. Pitsiaineksen mukana tulevissa kuivatusohjeissa uunin suosituslämpötila ja kuivumisaika vaihtelevat tuotteesta riippuen, joten parhaan tuloksen saat, kun kokeilet mikä lämpötila ja kuivatusaika on sinun käyttämällesi muotille ja uunille oikea.

- Valmista kakkupitsiä voi leikata saksilla tai veitsellä, jolloin saat pitsikoristeesta juuri mieleisesi. Pitsin kiinnittäminen leivonnaisen pintaan onnistuu kostuttamalla kiinnityskohtaa ja liimaamalla pitsi siihen. Koristepitsiä voit käyttää mm. kakkuja reunustamaan, muotoilla kakun tai leivonnaisten päälle leikatusta pitsistä koristeita (esim. rusetit, sydämet, tähdet) tai vaikkapa reunustaa brownin reunukset pitsillä.

- Pitsiainesta saa valkoisen lisäksi eri väreissä, mutta voit myös itse sävyttää pitsiaineen elintarvike- tai pastavärillä.

- Käyttäessäsi koristepitsiä muuhun kuin sokeri- tai marsipaanikuorrutteisten leivonnaisten koristeluun, huomioithan että pitsi alkaa helposti sulamaan kermavaahdon tai muun pehmeän kuorrutteen pinnalla, joten koristepitsit kannattaa kiinnittää tällaisiin leivonnaisiin vasta tarjoiluhetkellä.
Levitä pitsiaine tasaisesti, kevyesti painaen, koristemuotin päälle lastaa tai spatulaa avuksi käyttäen. Kuvioihin saattaa jäädä ilmareikiä, jotka eivät tässä vaiheessa haittaa, sillä ainetta levitetään toistamiseen ensimmäisen kuivatuksen jälkeen. Ylimääräinen pitsiaine tulee pyyhkiä pois koristekuvion ympäriltä huolellisesti, jotta pitsikoristeesta tulee siisti ja kaunis.

Koristepitsiä kuivataan uunissa pitsiaineesta ja koristemuotista riippuen 10-15 minuuttia noin 70-100 asteisessa uunissa. Ensimmäisen kuivatuksen jälkeen pitsiainetta levitetään uusi kerros, mahdolliset ilmareiät peitetään ja koristepitsi kuivataan toistamiseen.Valmista pitsikoristetta irrottaessa kannattaa käyttää apuna veistä/spatulaa/lastaa, jotta pitsin saa irrotettua mahdollisimman ehjänä muotista. Kun pitsimassa on sopivasti kuivunutta se irtoaa muotista vaivattomasti ja on käsiteltäessä elastista eikä tartu sormiin kiinni. Liian märkänä massaa on vaikea käsitellä ja liian kuivana massa lohkeilee paloina irti muotista.


Copyright © 2022 pikkuleipuri.fi - Jakelija: Kamasaksa Oy (Y-tunnus: 2471495-6) - Maksupalvelut: Paytrail Oyj (Y-tunnus: 2122839-7)
toimitusehdot
asiakaspalvelu: [email protected]